21 Temmuz 2013 Pazar

Galatasaray 3-3 Malaga Maçı Özeti

galatasaray 3-3 malaga özeti
21 Temmuz 2013 pazar günü saat 20:30'da İzmir Atatürk stadyumunda oynanan Galatasaray-Malaga maçı 3-3 lük meraberlikle sona erdi. Maçın gollerini Galatasaray'da Sneijder(dk.12), Drogba(dk.45) ve Colin Kazım(dk.90) attı. Malaga'da ise goller Santa Cruz(dk.45), Bobley Anderson(dk.58) ve Duda(dk.74) tarafından skora eklendi. Dakika 74'te Duda'nın attığı gol penaltı vuruşu sonrasında geldi. Maça istekli başlayan Galatasaray, Dany'nin harika asisti sonrası Sneijder'in bir o kadar harika vuruşuyla ilk golü buldu. İlk yarının son dakikalarında atılan karşılıklı iki gol ilk 45 dakikanın sonucunu belirledi. Fatih Terim ikinci yarıya bambaşka bir kadroyla başladı. Maçın ikinci yarısında daha iyi top oynayan Malaga durumu 3-2'ye getirdi. Maçın son dakikalarında Colin Kazım'ın attığı golle maçın sonucu 3-3 olarak belirlendi.

19 Temmuz 2013 Cuma

İnönü Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu

Sınav, sonuçların açıklanması, tercihler derken sırada tercih sonuçlarının açıklanması ve üniversitelere kayıtlar var. Bir çok öğrenci tercih ettiği bölümler hakkında çok az bilgiye sahip . Bugün sizleri Malatya İnönü Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu hakkında bilgilendirmek istiyoruz. Öncelikle merak unsuru olan sorularınızdan başlayalım .
Genel olarak aldığımız soruların başında hemşireliğin 2 yıllık mı 4 yıllık mı olduğu geliyor.
Arkadaşlar Türkiye'de herhangi bir üniversitede 2 yıllık hemşirelik yok öncelikle bunu belirtmekte fayda var. Bütün hemşirelikler 4 yıllık.
2. soru  yüksekokul ve fakültenin farkı yönünde.
 Aslında yüksekokul ve fakülte arasında çok belirgin bir fark yok. En belirgin farkı yüksekokul olanlar ygs ile alım yapıyor, fakülteler ise mf puanlarıyla..Zaten İnönü Üniversitesi de pek yakında Fakülte olmayı düşünüyor.
3. soru okulun ortamı ve hocaların nasıl olduğuyla ilgili.
Okulun ortamı çok sıcak herkes birbiriyle tanışıyor. Derslere gelen hocalar prof. , yrd. doç. , doç, olmasına rağmen hepsiyle yakın ilişkiler kurabilirsiniz. Ayrıca sizlere her konuda yardımcı oluyorlar .Sağlık alanını sevenler için çok güzel bir bölüm ve çok güzel bir üniversite diyebiliriz. Bölüm birinci öğretim ve ikinci öğretim olarak eğitim veriyor. Türkiye'de ilk kez açılan ikinci öğretim hemşirelik bölümü ise Malatya İnönü Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu'dur, eklemeden geçmeyelim.Bölümü tercih eden fakat şüphesi olan erkek arkadaşlar için de şunu söyleyebiliriz ki, bu bölümde kesinlikle kızlardan daha avantajlılar. Günümüzde hemşirelik bayan mesleği olarak algılanıyor fakat gelip gördüğünüzde böyle olmadığını anlayacaksınız .
Daha fazla bilgi edinmek isteyen arkadaşlar bize ulaşabilir.

EVİNİZ İÇİN PRATİK BİLGİLER NELER Mİ?

Özellikle hanımların kendi evlerinde zorlanmadan yapabilecekleri pratik bilgileri sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bu yüzden sizler için biraz araştırma yaptık. Bir kaç küçük detay ile mükemmel sonuçlar elde etmek mümkün. İşte sizler için birkaç püf nokta: 
Kararan alüminyum kaplarınızı pırıl pırıl yapmak mı istiyorsunuz?
Kabın içine su ve bolca sirke koyarak kaynatın. Sonuçtan oldukça memnun kalacaksınız.
Buzdolabından kötü kokuları uzaklaştırmak mı istiyorsunuz?
Buzdolabının en alt göze üç-dört dilim limon koymanız yeterli.
Çaydanlığınızın içi kireç mi bağlıyor?
Soymuş olduğunuz patatesimizin kabuklarını koyup uzunca bir zaman kaynatmaya devam ederseniz, kirecin rahatça söküldüğünü gözlemleyeceksiniz.
Ütünüzün altını tuz ve sirkeyle silerseniz, hem leke tutmasını hem de ütünün çamaşıra yapışmasını önlemiş olursunuz.
Bulaşık makinesi çatal, bıçaklarınızı karartıyor mu? 
Bunu önlemek için bulaşık makinesinin deterjan gözüne ayda bir kere olmak üzere çamaşır suyu koyun. Böylece çatal ve bıçaklarınızın kararmasını engellediğiniz gibi onları parlatmış da olursunuz.
Mutfakta kullanılan tahta kaşıklar renklerini çabucak kaybedip, kahverengine mi dönüşüyor?
Bunu bir dereceye kadar önlemek istiyorsanız, tahta kaşıkları duru suda iyice ıslattıktan sonra kullanırsanız daha iyi netice alırsınız.
Kahve ve çay bazen fincanlarda çıkmayan lekeler mi bırakıyor?
Nemli bir havluyu deterjanlı suya batırıp çıkarın ve lekenin üzerini ovuşturarak silin. Diğer bir yöntem ise diş macunu ile temizlemedir. Kahve lekesini çıkarmak için ise eczaneden temin edebileceğiniz gliserinle bir bezi ıslatıp, lekeli yeri silin.
Çaydanlıklar zamanla mat bir görünüme mi bürünüyor? 
Yarım bardak sirkeye bir tutam tuz atıp, sert bir süngeri buna batırarak çaydanlığı silmeniz durumunda çaydanlığınız eski haline dönecektir.
Teflon tavalarınızda lekeler mi oluşuyor? 
Bir bardak suya 2 çorba kaşığı karbonat ve yarım su bardağı sirke karıştırın. Sirkeli ve karbonatlı suyu teflon tavanızın içine dökün ve 10 Dakika kaynatın. Lekelerin kolayca çıktığını göreceksiniz.
Özellikle süs eşyalarında ve çeşitli mutfak aletlerinin üzerinde etiketler bulunur. Etiketi çıkardığınız zaman da mutlaka izi kalır. Etiket izini yok etmek için ne mi yapmalısınız?
Etiket izi olan eşyaların üzerine mobilya cilası sürüp, yumuşak bir bezle silin. Hiçbir iz kalmayacaktır.
Izgaralar kolayca kirlenir. Temizlemek için ne mi yapmalısınız? 
Izgaraları ıslatıp, ponza taşıyla ovarsanız tüm yağların ve lekelerin çıktığını, ızgaranın pırıl pırıl olduğunu göreceksiniz.
Mutfak tezgahının altında yer alan ahşap çekmeceler, zamanla eskir ve zor açılmaya başlar. Bu durumda ne mi yapmalısınız? 
Çekmecelerin kenarlarına talk pudrası serpmek ya da mum sürmek. Böylece, çekmeceleriniz ilk günkü gibi kolayca açılacaktır.
Kristal bardaklar yıkandıkça ışıltısını kaybeder ve mat bir görünüm kazanmaya başlar. Ne mi yapmalısınız? 
Kristal bardaklarınızı yıkarken kullandığınız deterjana yarım su bardağı sirke ve tuz ekleyip, öyle durularsanız ilk günkü gibi parladıklarını görürsünüz.
Mutfağınızda yerde veya masanızın üzerine serili muşambaların üzerine salça damladıysa ne mi yapmalısınız? 
Çok kolay bir yöntemle bu lekeden kurtulabilirsiniz. Bir miktar asetonu bir bezin üzerine döküp, muşambalarınızı bununla silin. Lekenin yok olduğunu göreceksiniz.
Pirinç eşyalarınızı parlatmak için ne mi yapmalısınız? 
Temizleme suyuna birkaç damla limon damlatın ve bununla iyice ovuşturarak silin. Yataklarınızın pirinç başlarını, sıkılmış yarım limonla iyice ovuşturun. Parladıklarını göreceksiniz.
Altın kaplamalı çelik vazonuzun zamanla mat bir görünüm aldığından şikayetçi misiniz? 
Saf alkole batırılmış bir pamukla silerek, eski parlaklığına kavuşmasını sağlayabilirsiniz.
Dondurulmuş eti az sirkeli suda bekletmek daha kolay çözülmesini sağlar.
Yemek takımınızın parçalarındaki çatlaklar nedeni ile kırılmasını istemiyor musunuz? 
Çatlamış olan parçayı tencerenin içine yerleştirip süt ile doldurun. Kısık bir ateşte 45 dakika boyunca kaynatın ve soğumaya bırakın. Çatlamış yerlerden neredeyse hiç bir eser kalmayacak. Aynı süreci, tüm porselenleriniz için uygulayabilirsiniz.
Eski havlularınızı yumuşatabilmek için ne mi yapmalısınız?
Yıkadıktan sonra bolca mutfak tuzu dökülmüş sıcak suda bir saat bekletin. Havlularınızın ilk günkü kadar yumuşak olduğunu göreceksiniz.
Beyaz tül perdeler, pencerede dura dura kararır. Ne mi yapmalısınız? 
Yıkama suyuna 1-2 çorba kaşığı toz şeker katın ve olacaklara bakın.
Mumların ömrünü uzatmak için ne mi yapmalısınız? 
Kullanmadan 2 saat önce buzdolabının derin dondurucusuna koyup bekletin. Böylece, mumun eriyip masa örtüsüne damlamasını, ya da şamdanda çıkarılmayacak izler bırakmasını önlemiş olursunuz.

Siyah Noktalardan Nasıl Kurtulabilirim?


          Genellikle ergenlik dönemlerinde oluşan siyah noktalar iyi temizlenmediği takdirde bulunduğu yerde kalıcı olabiliyor. Kalıcı olmasını istemiyorsanız yüzünüzün temizliğine çok dikkat etmelisiniz . Bunun için doktorunuz tarafından önerilen sabun ve köpükleri kullanabileceğiniz gibi doğal yollarla da çözüme ulaşabilirsiniz. İşte siyah nokta kürü için malzemeler;

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1,2 damla limon suyu

Yoğurt ve limon suyumu karıştırdıktan sonra siyah nokta oluşan bölgelerimize iyice yedirerek sürüyoruz ve kurumasını bekliyoruz. Kuruduktan sonra parmaklarımızla hafif hafif daireler çizerek kuruyan yoğurdun dökülmesini sağlıyoruz. Tamamen döküldükten sonra yüzümüzü yıkıyoruz. İsteğe bağlı olarak daha sonra havuç suyu da sürebiliriz cildimize unutmayın havuç suyunun gözenekleri küçültücü özelliği olduğundan yeni noktaların oluşmasını engelleyecektir. Bu işlemi en az 2 gün arayla istediğiniz gibi tekrarlayabilirsiniz

Yüzümdeki Kızarıklıklardan Nasıl Kurtulurum?


                Sivilce sorunlarıyla birlikte ciltte oluşan kızarıklıklar, bayanlar için ciddi problemler oluşturuyor. Dermatologlar bu tip kızarıklıklar için peeling yöntemini öneriyor. Fakat hafif meyve asitleriyle de uygulansa bu yöntemle ilgili korkuları olanlar için evlerinizde kolaylıkla uygulayabileceğiniz alternatif bir çözüm var! Kullanılacak malzemeler çok basit , herkesin evinde bulunan domates ve un. Doğal yollarla bu lekelerden nasıl mı kurtulurum?
              2 tatlı kaşığı una macun kıvamına gelecek kadar domates suyu ekleyip karıştırıyoruz. Macun kıvamındaki karışımımızı yüzümüze sürdükten sonra 5 dakika kadar bekleyip önce ılık daha sonra soğuk suyla yıkıyoruz. Yumuşak bir havlu yardımıyla yüzümüze çok bastırmadan hafifçe kuruluyoruz. 3 günde bir bu işlemi tekrarlayabilirsiniz.
             Yüzünüzdeki değişimi hemen fark edeceksiniz