19 Temmuz 2013 Cuma

İnönü Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu

Sınav, sonuçların açıklanması, tercihler derken sırada tercih sonuçlarının açıklanması ve üniversitelere kayıtlar var. Bir çok öğrenci tercih ettiği bölümler hakkında çok az bilgiye sahip . Bugün sizleri Malatya İnönü Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu hakkında bilgilendirmek istiyoruz. Öncelikle merak unsuru olan sorularınızdan başlayalım .
Genel olarak aldığımız soruların başında hemşireliğin 2 yıllık mı 4 yıllık mı olduğu geliyor.
Arkadaşlar Türkiye'de herhangi bir üniversitede 2 yıllık hemşirelik yok öncelikle bunu belirtmekte fayda var. Bütün hemşirelikler 4 yıllık.
2. soru  yüksekokul ve fakültenin farkı yönünde.
 Aslında yüksekokul ve fakülte arasında çok belirgin bir fark yok. En belirgin farkı yüksekokul olanlar ygs ile alım yapıyor, fakülteler ise mf puanlarıyla..Zaten İnönü Üniversitesi de pek yakında Fakülte olmayı düşünüyor.
3. soru okulun ortamı ve hocaların nasıl olduğuyla ilgili.
Okulun ortamı çok sıcak herkes birbiriyle tanışıyor. Derslere gelen hocalar prof. , yrd. doç. , doç, olmasına rağmen hepsiyle yakın ilişkiler kurabilirsiniz. Ayrıca sizlere her konuda yardımcı oluyorlar .Sağlık alanını sevenler için çok güzel bir bölüm ve çok güzel bir üniversite diyebiliriz. Bölüm birinci öğretim ve ikinci öğretim olarak eğitim veriyor. Türkiye'de ilk kez açılan ikinci öğretim hemşirelik bölümü ise Malatya İnönü Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu'dur, eklemeden geçmeyelim.Bölümü tercih eden fakat şüphesi olan erkek arkadaşlar için de şunu söyleyebiliriz ki, bu bölümde kesinlikle kızlardan daha avantajlılar. Günümüzde hemşirelik bayan mesleği olarak algılanıyor fakat gelip gördüğünüzde böyle olmadığını anlayacaksınız .
Daha fazla bilgi edinmek isteyen arkadaşlar bize ulaşabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder