11 Ağustos 2013 Pazar

İnönü Üniversitesi Hemşirelik 1. Sınıf Dersleri



           İnönü Üniversitesi Hemşirelik 1. sınıf ders programı henüz açıklanmadı fakat okula yeni gelecekler ve merak edenler için 1.sınıfta hangi dersler var bir bakalım...
Malatya Sağlık Yüksekokulu Ana Girişinden Görünüm
  • İngilizce
  • Bilgi Teknolojisi
  • Edebiyat
  • Anatomi
  • Fizyoloji 
  • Biyokimya
  • Mikrobiyoloji
  • Hemşirelikte Kişiler Arası İlişkiler 
  • Hemşireliğe Giriş

   İngilizce ve bilgi teknolojisi derslerinden muafiyet sınavlarına girerek muaf olabiliyorsunuz. Edebiyat dersi her iki dönemde de var ve muafiyeti yok. Yukarıdaki derslerden temel tıp dersleri (Anatomi, Fizyoloji, Biyokimya, Mikrobiyoloji) Tıp Fakültesinden gelen hocalarla işleniyor. Kalan 2 ders de bölüm dersi olup yüksekokul hocaları tarafından ders veriyor.

10 Ağustos 2013 Cumartesi

Cildim çok cansız ne yapmalıyım?


Yüzüm çok cansız, soluk ve yorgun görünüyor diyorsanız yalnız değilsiniz. Sigara , alkol, yoğun iş temposu, okul hayatı , düzensiz beslenme, uyku düzensizliği vb. nedenlerin yol açtığı bu durum için basit ve rahatlatacak bir çözüm yazıyorum bugün sizlere. Öncelikle şunu söylemeliyim böyle bir probleminiz varsa doktorunuza görünüp kan değerlerinize baktırmalısınız muhtemelen demir eksikliğinden kaynaklandığını söyleyip ilaç takviyesi yapacaktır. Sizler de bunun yanı sıra benim önereceğim bu kısa tarifi uygulayıp yüzünüzü rahatlatabilirsiniz. Cildinizi rahatlatacak bu basit formül için sadece salatalık kullanıyoruz. 1 adet salatalığı kabuğunu soymadan mutfak robotunuza atın. Suyu çıkacak kadar ezilince alıp küçük bir buz dolabı poşetine boşaltın. Buzluğa atıp donmasını bekleyin. Donduktan sonra rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sabah uyandığınızda 5 dakikayı geçmemek şartıyla yüzünüze dairesel hareketlerle yedirin. Yüzünüzü hem rahatlatacak hem de uyku şişliğini alacaktır.Gece yatmadan önce de günün yorgunluğunu alıp yüzünüzü rahatlatacaktır. Yüzünüzün gerginleştiğini kısa sürede fark edeceksiniz. Bu işlemi uyguladıktan sonra yüzünüzü sıcak suyla yıkamamaya dikkat edin. Şayet, sıcak su cildi yıpratır ve soluk görünmesine neden olur.

3 Ağustos 2013 Cumartesi

Ariel Şaron öldü mü?

İsrail'in eski başbakanı olan Ariel Şaron' un öldüğü iddia ediliyor. Ana muhalefet Kadima Partisinin kurucusu olan Ariel Şaron aylardır yoğun bakımdaydı. Haberin doğruluğu henüz bilinmiyor.

Canon 600d

Canon 600d kullanıcıları olarak, makine hakkındaki meraklarınızı gidermek istedik. Fotoğraf çekmeyi sevenler, fotoğraf çekmeye başlamak isteyenler, profesyonel bir makineye sahip olmak isteyenler için şunu söyleyebiliriz ki gerçekten mükemmel bir ürün. Profesyonel kullanıcılar manuel modda çekim yapabiliyorken, yeni başlayan amatör fotoğraf sevdalıları otomatik modlarından birini de tercih edebilir ve kolaylıkla çekim yapabilir. Makinenin kullanımı ise oldukça rahat. Türkçe menü seçeneği kullanıcıların zorlanmadan kullanımını sağlıyor. Genel dizaynı bakımından her kullanıcının zorlanmadan faydalanabileceği bir makine. Gerek menüsü,gerek dış kullanım araçları oldukça basit ve pratik. Ürünü almak istediğinizde genellikle standart 18-55 mm lenslerle birlikte satıldığını ve yeni başlayanlar için yeterli olduğunu söylediklerini göreceksiniz. Bizim tavsiyemiz bunlara aldanmayın ve  daha güzel bir lens alın. Çünkü 15 gün içinde fotoğrafçılık konusunda kendinizi geliştireceksiniz ve bu lens size yetersiz gelecektir; fakat Canon 600d'yi yalnızca özel zamanlarınızı ölümsüzleştirmek için almak istiyorsanız, 18-55mm lens yeterli olacaktır. İlerleyen zamanlarda merak edenler için canon 600d ile çektiğimiz fotoğrafları paylaşabiliriz .